Jade

Ca2(Mg,Fe)5[Si4O11]2(OH)2

Jade is een zeer populaire steen in de oosterse cultuur,ze noemen het de steen van het leven. In China is jade een nationale steen. Jade heeft een sterke energie. Het geeft mensen een gevoel van zachtheid, gerechtigheid, het nastreven van kennis, matiging van het leven, moed en zuiverheid. Het draagt ​​bij aan een gelukkige verandering, doorbreekt de impasse.

In het oosten werd jade beschouwd als een "steen van overwinning" en grootheid, een amulet dat de vitaliteit versterkt, beschermt tegen het boze oog. Brengt geluk in gokken, helpt op zakelijk en financieel gebied. In China geloven ze dat jade kan dienen als een indicator van het gedrag van een persoon, als hij troebel wordt en vervolgens donker wordt, geeft hij aan dat hij zonden heeft begaan.

Energie: Het heeft een harmoniserend effect. Binnen het kleurengamma is het echter gebruikelijk om jade als volgt onder te verdelen - Witte jade - Gevoelige Yin (absorbeert energie), Groene jade - harmoniseert de balans van Yin-Yang, andere kleuren bezitten - projectieve energie Yang (geeft energie vrij, activeert).

Jade heeft een hoge warmtecapaciteit. Het voelt altijd warm en aangenaam aan. Toegepast op de maag of in de buurt van de nieren, fungeert jade als een langdurig verwarmend kompres of verwarmingskussen, dat geleidelijk pijn verlicht. In het Westen wordt het "niersteen" genoemd, men gelooft dat het het beste helpt bij de behandeling van nierziekte. Jade normaliseert de bloeddruk, verbetert de long- en hartfunctie, voorkomt dat het haar uitdroogt, versterkt de lever, maag, hart, botten, de hele bloedsomloop, het gezichtsvermogen en het gehoor. Deze steen is een uitstekende remedie voor hoofdpijn, duizeligheid, atherosclerose, beroertes en oogziekten.

Het wordt aanbevolen om het te bezitten voor degenen die hun wereldbeeld en levensstijl willen veranderen, mensen die op zoek zijn naar verlichting. Jade wordt gecrediteerd met het vermogen om vitaliteit, een goede gezondheid en een lange levensduur te geven:In het oosten werd jade beschouwd als een "steen van overwinning" en grootheid, een amulet dat de vitaliteit versterkt, beschermt tegen het boze oog. Brengt geluk in gokken, helpt op zakelijk en financieel gebied. In China geloven ze dat jade kan dienen als een indicator van het gedrag van een persoon, als hij troebel wordt en vervolgens donker wordt, geeft hij aan dat hij zonden heeft begaan.

Sterrenbeelden:

Jade is behoorlijk goed voor Waterman. Hij helpt hen kracht en kalmte te krijgen, beschermt hen tegen mislukkingen en guur weer. Veel Waterman hebben de neiging om een ​​negatieve houding te hebben ten opzichte van huwelijk en gezin. Jade helpt eenzame mensen om in zo'n ongelooflijk gevoel als liefde te geloven.

Creeft :jade helpt bij het vinden van harmonie, zelfvertrouwen, geeft extra vitaliteit, maakt ze kalm en volgzaam. Een vrouw met kanker die een jade talisman draagt, wordt zachter en meer ingetogen. In professionele activiteiten helpt dit mineraal nieuwe carrièrehoogten te bereiken.

Vissen: jade zal helpen luiheid het hoofd te bieden en hen opdragen belangrijke en belangrijke acties in hun leven te ondernemen. Jade is ook in staat om het vermogen tot flexibel denken en begrijpen van tegengestelde standpunten te vergroten.

Ram: jade zal helpen negatieve eigenschappen, zoals: egoïsme, conflict, koppigheid, te bedwingen en iets nieuws en goeds te benadrukken. Dankzij dergelijke veranderingen zal Ram met respect en lof worden behandeld

Stier: zeer nobel en onafhankelijk, ze zijn in staat om veel te bereiken, inclusief het verkrijgen van macht, maar vaak missen ze het punt. In dit geval heeft jade een positief effect op Taurus.


Tweelingen: jade zal helpen om met hun inconsequentie om te gaan, helpen om zelfvertrouwen te krijgen, doelgerichter worden. Ook is dit mineraal in staat om interne energie te herverdelen zodat het voldoende is voor een persoon voor de hele dag.


Leeuw :een doel stellen, en niet het gewenste bereiken, het waarnemen als de wilskans. Het is jade die leeuwen helpt om niet op te geven, in zichzelf en in succes te geloven.

Maagd: slaagt er niet altijd in om goede resultaten te bereiken in liefde en vriendschap, omdat ze kritisch zijn op hun keuze. In deze moeilijke kwestie heeft groene jade een gunstige invloed op , waardoor ze de mensen om hen heen waarderen en respecteren, hen met begrip en liefde behandelen.

Weegschal: zien er altijd positief en gelukkig uit, maar soms merk je dat ze zonder duidelijke reden agressief werden. Jade, die Weegschaal positief beïnvloedt, kalmeert hun enthousiasme en ze worden weer vriendelijk en responsief

Schorpioenen: zijn moeilijk te argumenteren, ze hebben altijd vertrouwen in hun rechtvaardigheid, en daarom zijn vertegenwoordigers van andere tekens op hun hoede. Jade is een steen van gerechtigheid, het doet Schorpioen geloven in de waarheid van niet alleen zijn oordelen. Het jade-amulet kan ongegronde vermoedens bij vrouwelijke Schorpioenen wegnemen en hun emotionele toestand verbeteren.

Boogschutter: heeft het moeilijk in het leven vanwege hun overmatige impulsiviteit, ze haasten zich vaak naar het uiterste. Dankzij jade zal Boogschutter terughoudender worden en geen overhaaste handelingen plegen. Dit mineraal heeft een positief effect op welsprekendheid en onderhandelingsvermogen.

Steenbok: heeft een moeilijke tijd in relaties met anderen, omdat ze trots zijn en van zichzelf houden. Daarom helpt jade om geschikte mensen te vinden die Steenbok waarderen en respecteren zoals hij is.