Waardevol

Sieraden van Art-ajour zijn vrij waardevol omdat wij uitsluitend werken met echt zilver en 14k goud goldfil materialen

Sieraden gemaakt van sterling zilver zijn veel duurder vergeleken met zilver plated of zilver filled daarom maken veel sieradenmakers gebruik van goedkope verzilverde onderdelen en verkopen dat als echt zilver. Het nadeel hiervan is dat het zilver slechts een dun laagje is. Poets je je armband of ketting een paar keer stevig op, dan verliest je sieraad het laagje en dan verschijnt vaak de kleur van het goedkope metaal dat eronder zit. Je hebt er dan in feite niets meer aan, zonde van je geld…Daarom gebruiken wij alleen echte 925 Sterling Zilver.  Dit maakt de sieraden van Art-Ajoure  zo waardevol en zijn ze hun gewicht in zilver en goud zeker waard.

Hoewel de prijs van andere goedkope sieraden veel lager ligt, is het zonde dat je niet voor altijd van je armband of bedel kunt genieten. Daarom kiest Art-ajour bewust om alleen met door en door sterling zilver te werken. Dat kun je oppoetsen tot je een ons weegt, maar het blijft de mooie zilverkleur behouden. Voor altijd.

925 Sterling zilver

 

Het meest gebruikte gehalte zilver is 925 zilver, ook wel sterling zilver genoemd. Puur zilver (999 gehalte) is namelijk te zacht om te verwerken. Daarom wordt er altijd een legering toegevoegd. Bij sterling zilver is dat meestal koper. Een legering van 925 bestaat uit 92,5% zilver en 7,5% koper (of ander metaal).

Voor alle sieraden die Art-ajour maakt, gebruiken wij dit zilver van het eerste gehalte. Het glanst mooi, is stevig genoeg om mee te werken. En blijft mooi voor altijd, zeker als je het af en toe oppoetst. Er zijn ook andere manieren om je zilver schoon te maken.

Zilver Filled

De laatste jaren zie ik steeds vaker een verbeterde versie van de traditionele verzilverde voorwerpen. Deze techniek heet silver filled en is een stuk dikker dan het standaard verzilverde laagje. Deze zilverlaag is ongeveer 5 tot 10% van de dikte van het sieraad. De prijs ligt wat hoger dan verzilvering, maar is alsnog een stuk goedkoper dan sterling zilver.

Maar ook hier werken wij niet mee. Liever één goed stuk van echte 925 sterling zilver , dan verschillende materialen gemixt door elkaar.