Amethist

Amethist is een lila tot donkerpaarse, doorzichtige steen met een glasachtige glans. De steen behoort tot de macrokristallijne kwarts-familie. Groene amethist ontstaat door verhitting van paarse amethist en heet prasioliet

Werking

Amethist heeft een beschermende en zuiverende werking. De steen bevordert zelfinzicht en helpt je om eerlijk te zijn naar jezelf toe over gedrag dat schadelijk kan zijn en niet in dienst is van je hoogste zelf. Het helpt je bijvoorbeeld om verslavingen te onderkennen en aan te pakken. Daarnaast geeft de steen ook inzicht in emotionele processen waardoor bepaalde (pijnlijke) ervaringen verwerkt kunnen worden en ook vermijdend gedrag op dit vlak veranderd kan worden. Amethist is vanwege haar reinigende werking ook heel geschikt om een ruimte te zuiveren. Samen met bergkristal en rozenkwarts creëert het een harmonische sfeer. Omdat het de bovenste chakra’s stimuleert, kan het de intuïtie, spirituele groei en inzichten bevorderen, zeker voor mensen die aan het begin staan van hun spirituele pad. Amethist heeft ook een reinigende werking op het lichaam en een positieve invloed op het zenuwstelsel, hoofdpijn en migraine en nachtmerries en andere slaapproblemen.

Sterrenbelden:

Ram Amethist geeft voorzichtigheid, voorzichtigheid en terughoudendheid. De energie van de steen is creatief, en daarmee worden zelfs de meest ongelooflijke plannen werkelijkheid. Vrouwen die dromen van kinderen moeten sieraden met deze steen in hun kist hebben.

Gelukkig, amethist kan zijn voor Stier, geboren in de periode vóór 1 mei. De edelsteen zal hen helpen omgaan met periodes van melancholie, mentale vaardigheden activeren. Dames-kalveren die zaken doen, het mineraal zal geluk brengen in het bedrijfsleven.

Tweelingen Amethist helpt bij het omgaan met nervositeit en slapeloosheid. Omdat het een steen van oprechtheid en zuiverheid is, zal het harmonie brengen in de liefdesrelatie tussen echtgenoten. Voor vrouwelijke Tweeling zal amethist nuttig zijn als extra inspiratie en zal deze aard zich volledig kunnen openbaren.

Volgens de horoscoop is Amethist voor Kreeft die geboren vóór 1 juli de beste talisman. Hij is in staat om het leven van zijn eigenaar harmonieus en oprecht te maken. Voor vertegenwoordigers van dit teken, onthult de steen zijn helende eigenschappen. Het mineraal kan helpen bij het normaliseren van de spijsvertering, het verbeteren van de nierfunctie en het stimuleren van de immuniteit. Voor een Kreeft vrouw zal Amethist helpen om vriendschappen met anderen te sluiten, het persoonlijke leven te regelen en nieuwe, nuttige contacten te leggen in de toekomst.

Mensen geboren onder het teken van Leo hebben het hoogste slagingspercentage. Maar ze zijn onderworpen aan vreselijke mislukkingen. Daarom kan Amethist - een steen van kalmte en evenwicht, deze krachtige energie niet overwinnen. Hij zal de Leeuwen echter geen kwaad doen. Bovendien zal de Amethist voor vrouwelijke Leeuwinnen helpen bij het overwinnen van allerlei obstakels, helpen bij het bestrijden van ergernissen en bij het zoeken naar kracht voor een beslissende worp.

Een karakteristiek kenmerk van de Maagd is nauwkeurigheid. Deze kwaliteiten hebben geen ondersteuning nodig. Als de Maagd echter een Amethist kiest, moeten deze hangers zijn of hangers aan een ketting met kleine schakels. Een steen helpt vrouwen Maagden op het juiste moment om hun mentale kracht te verzamelen en al het slechte weer te overwinnen.

De lichte, wederzijds bewegende steen van de lucht Amethist, zal bijdragen aan Weegschaal bij de ontwikkeling van intuïtie en bij de multilaterale verbetering van de persoonlijkheid. In een zilveren lijst kan Amethist al zijn magische eigenschappen tonen in relatie tot vertegenwoordigers van dit teken. Voor vrouwen zijn zilveren oorbellen met groene Amethist een uitstekende keuze, ze beloven zeker een aantrekkelijk uiterlijk aan hun eigenaar.

Voor Schorpioenen is Amethist niet alleen een talisman, maar ook een krachtig amulet. Schorpioenvrouwen moeten een ringsteen om hun kleine vingers dragen. Dit brengt voorspoed en geluk in hun leven.

Amethist kan de oprechtheid en rust benadrukken die inherent zijn aan Boogschutter. In een zilveren omlijsting zal het mineraal harmonie en wederzijds begrip brengen in het leven van de vertegenwoordigers van dit teken.

Vrouwen geboren onder het teken van Steenbok, Amethist zal helpen de ziel van negativiteit te reinigen. Ze kunnen de steen gebruiken om rimpels glad te maken en de huid van het gezicht op te helderen.

Amethist wordt beschouwd als een van de gelukkigste stenen van Waterman. Het helpt om nerveuze opwinding te verlichten en de intuïtie te verbeteren. De genezende eigenschappen van de edelsteen zijn vooral nuttig voor Waterman. Voor prikkelbare en kieskeurige vrouwen Waterman zal er trouwens een majestueuze pracht en status zijn van sieraden met Amethisten.

Amethist zal ook een goede keuze zijn voor mensen geboren onder het teken Vissen. Het helpt om gemakkelijker om te gaan met de bitterheid van het uit elkaar gaan, brengt geluk en kalmeert de zenuwen. Crystal helpt vrouwen hun intuïtie beter te ontwikkelen, ze wijsheid te geven en vertrouwen te geven aan hun persoonlijkheid.

 

Amethist